Bosonul Higgs

Pe data de 14 martie 2013, specialiştii de la CERN au confirmat încă o dată, totuşi încă nedefinitiv, descoperirea bosonului Higgs.
Particula numită boson Higgs este o particulă elementară cu masa cuprinsă între 125-127 GeV/c2, cu paritate +1 şi spin 0, adică este prima particulă scalară descoperită vreodată. Ea se iveşte ca o excitaţie cuantică a aşa-numitului câmp Higgs.
mai multe detalii

Alegerea Papei

În data de 11 februarie 2013, Papa Benedict al XVI-lea stupefia omenirea, declarând că abdică din scaunul pontifical, începând cu 28 februarie 2013. Era primul Suveran Pontif care făcea acest gest, după Grigore al XII-lea în 1415; şi primul care îl făcea de bună voie după Celestin al V-lea în 1294.

mai multe detalii

Moartea Margaretei de Fier

Pe data de 8 aprilie a pierit, la hotelul Ritz din Londra, baroneasa Margaret Hilda Thatcher, una din femeile ce au modelat destinul Europei şi al lumii în secolul XX. Margaret Hilda s-a născut în Grantham, Lincolnshire, Anglia, în data de 13 octombrie 1925, în familia lui Alfred Roberts, un băcan local. A studiat chimia la Oxford (s-a specializat în cristalografie cu raze X).
mai multe detalii
STIRI / EVENIMENTE

Trivium

Revista trimestriala TRIVIUM este editata de Institutul de Studii si Cercetari Simbolice din Iasi (primul numar octombrie –decembrie 2009). Revista si-a propus sa reprezinte o interfata intre Marea Loja Nationala din Romania si toti cei din lumea profana interesati in cunoasterea fenomenului masonic.

STIRI/EVENIMENTE

Echerul si compasul

„Echerul și Compasul” a apărut în „peisajul” masonic românesc fiind o consecință a nevoii de cunoaștere și cercetare masonică, apariția făcându-se în urma numeroaselor discuții purtate în Comisia de Istorie a Marii Loji Nationale din Romania. De altfel, o parte din Consiliul editorial se compune din membri ai Comisiei.

LANSARE DE CARTE

Tripla Acolada

De curând, Ed. Conphys ne-a oferit o surpriză: un volum de versuri semnat de dl. Radu Comănescu. 

STIRI/EVENIMENTE

Ne face plăcere să semnalăm apariţia publicaţiei oficiale a Marii Loji Naţionale din România, intitulată Revista 357 şi dedicată „gândirii şi viziunii masonice”. Revista a fost fondată în aprilie 2013, cu sprijinul Marelui Maestru al M\L\N\R\, Prea Respectabilul Frate Radu Bălănescu.

LANSARE DE CARTE


La sfârşitul lunii aprilie, 2013, a apărut, la cunoscuta editură Accent Print din Suceava, romanul domnului Radu Comănescu, intitulat "Povestea Apărătorului şi a extraordinarei regine din Mikasori". Este o scriere de tip heroic fantasy, basmul de tip modern, combinat cu orizontul grandios al epopeii.

Ne puteti contacta la: contact@francmasoneria.ro
Autentificare
SSL
SSL