Sacrul

Existenţa sacrului presupune convingerea în discontinuitatea realităţii. Cu alte cuvinte, presupune o realitate cu intensităţi diferite ale lui „a fi”: zone privilegiate, unde „a fi” se manifestă foarte intens şi zone terne.
mai multe detalii

Secretul

Termenul secret provine din participiul latin secretus, cu sensul de „ascuns, netulburat, ales”. Deja Ovidiu pomenea despre secretae artes, adică artele vrăjitoriei şi magiei. Limba latină mai posedă un cuvânt interesant în acest domeniu: substantivul secretum, care înseamnă „loc retras, singurătate”.
mai multe detalii

Landmark-uri

Termenul landmark, celebru în Fraternitate, desemnează o piatră de hotar aşezată pe pământ care delimita în Anglia proprietăţile agricole. Cuvântul este intraductibil, datorită conotaţiilor pe care le-a dobândit în limba engleză.
mai multe detalii

Principiile mentalitatii masonice

Termenul principiu vine din latinescul principium,ii, cu sensul de „obârşie, început, izvor”. Este, astfel, un termen al timpuriului, ceea ce, în hermeneutică, îl leagă de esenţă, adică de ceea ce face ca un lucru să fie aşa şi nu altfel.
mai multe detalii
LANSARE DE CARTE

Tripla Acolada

De curând, Ed. Conphys ne-a oferit o surpriză: un volum de versuri semnat de dl. Radu Comănescu. 

Nic Iliescu, așa cum îl știu prietenii, Nicolae Iliescu – pre numele său de copertă- dă hârtiei un nou roman, al cărui nume merită pomenit întocmai cum a fost născocit

Ne puteti contacta la: contact@francmasoneria.ro
Autentificare
SSL
SSL