„ECHERUL ȘI COMPASUL” – revistă de istorie și gândire masonică

În luna mai a A\L \6009 apărea primul număr al acestei reviste, într-un tiraj de 500 de exemplare, a câte 50 de pagini/exemplar.

„Echerul și Compasul” a apărut în „peisajul” masonic românesc fiind o consecință a nevoii de cunoaștere și cercetare masonică, apariția făcându-se în urma numeroaselor discuții purtate în Comisia de Istorie a M\L\N\R\. De altfel, o parte din Consiliul editorial se compune din membri ai Comisiei.

R\F\ William Alexandru Cosmescu, atunci membru al Comisiei – astăzi Mare Istoric Adjunct al M\L\N\R\, și-a asumat găsirea mijloacelor financiare și editoriale necesare tipăririi revistei.
Astăzi revista are un tiraj de peste 1200 de exemplare, uneori ajunge la 1500 în funcție de necesități, între 70 și 80 de pagini pe număr și, în curând, va fi disponibil numărul 17.

Patru sute de exemplare din fiecare număr sunt donate Marii Loji care le distribuie, un exemplar pe Lojă, în Obediența noastră. Fiecare Lojă poate achiziționa prin abonament un număr suficient de exemplare în funcție de numărul de membri.

„Echerul și Compasul” publică, prin grija Consiliului editorial, studii de istorie masonică, documente relevante pentru viața Ordinului, eseuri esoterice pe teme specifice, semnale de carte din domeniile de preocupări francmasonice, relatări ale evenimentelor importante petrecute în cadrul M\L\N\R\ dar și ale evenimentelor create de Ateliere (simpozioane, conferințe, acte caritabile etc.)

LANSARE DE CARTE

Tripla Acolada

De curând, Ed. Conphys ne-a oferit o surpriză: un volum de versuri semnat de dl. Radu Comănescu. 

Ne puteti contacta la: contact@francmasoneria.ro
Autentificare
SSL
SSL